Screeningsaudiometrie


Wat is screeningsaudiometrie?

Een screeningsaudiometer is een apparaat om het gehoor te meten. Tijdens screeningaudiometrie wordt in kaart gebracht of er bij jouw kind problemen zijn met het gehoor.

Een snelle diagnose bij kinderen met een gehoorprobleem is belangrijk. Kinderen waarbij problemen aan het gehoor niet tijdig opgemerkt worden, hebben kans een taal- en spraakachterstand op te lopen. Een snelle diagnose helpt kinderen om zich op een normale manier te kunnen blijven ontwikkelen.

Wat kan de logopedist voor jou betekenen?

In onze praktijken kun je terecht voor een gehoorscreening van jouw kind. Je hoeft hiervoor niet naar een audiometrist. Als uit de screening blijkt dat het gehoor inderdaad verminderd is, gaan we op zoek naar een mogelijke oorzaak met medewerking van de huisarts en kno-arts. Ook zullen we aanvullend onderzoek doen naar de spraak-en taalontwikkeling. We richten ons op het inlopen van een eventuele taal- en spraakachterstand.

Meer hierover lees je op onze pagina over slechthorendheid.

Maak een afspraak in een van onze praktijken

Denk je dat jouw kind een verminderd gehoor heeft? Met een screeningsaudiometrie brengen we dit graag voor je in kaart. Je kunt vrijblijvend een eerste afspraak maken op de locatie van jouw keuze of bellen naar het algemene nummer: 073-6415673.