Nederlands als tweede taal (NT2)


Wat is NT2?

De afkorting NT2 staat voor ‘Nederlands als tweede taal’. Het kan lastig zijn de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Onze taal is ingewikkeld en kent veel regels, moeilijke woorden en ingewikkelde uitspraken. Tot een jaar of 12 kun je accentloos een tweede taal leren spreken. Hierna wordt dit een stuk lastiger.

Waarom is Nederlands als tweede taal zo moeilijk?

Mensen waarbij Nederlands niet hun eerste taal is, kunnen moeite hebben met het juist uitspreken van klanken of klankcombinaties. Ook het bepalen van de juiste klemtoon, een goede zinsintonatie en het juiste zinsritme kan lastig zijn. Sommige mensen worden hier zo onzeker van dat ze geen Nederlands meer durven te spreken. Dit belemmert hen in hun dagelijks functioneren.  Een logopedist helpen.

Wat kan een logopedist voor jou betekenen?

Onze logopedisten helpen je graag de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Tijdens de logopediesessies oefenen we met de juiste uitspraak, geven we handvatten voor het vergroten van de woordenschat en oefenen we met zaken zoals zinsritme en intonatie. Langzaam maar zeker raak je op deze manier vertrouwd met de Nederlandse taal

Maak een afspraak in een van onze praktijken

Heb jij of heeft iemand in jouw omgeving moeite met het leren van Nederlands? Je kunt vrijblijvend een eerste afspraak maken op de locatie van jouw keuze of bellen naar het algemene nummer: 073-6415673.