Eet- & drink problemen bij kinderen


Hoe ontstaan eet- en drinkproblemen bij kinderen?

Bij het leren eten en drinken kunnen bij jonge kinderen problemen ontstaan. Kinderen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het eten van een lepel of het drinken uit een beker. Een preverbale logopedist helpt kinderen met het ontwikkelen van de juiste eet- en drinkvaardigheden.

Wat zijn de gevolgen van eet- en drinkproblemen bij kinderen?

Een kind verbruikt veel energie en moet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om te groeien en te ontwikkelen. Wanneer een kind door eet- en drinkproblemen te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dit bij ouders voor stress zorgen. Door de toenemende druk op voedingsmomenten kan de relatie tussen ouder en kind verstoord raken; er wordt geen plezier meer beleefd aan eten en drinken en jullie kunnen in een neerwaartse spiraal terecht komen.

Wat kan een logopedist voor jou betekenen?

Wij bekijken je hulpvraag en observeren de eet- en drinkgewoontes van je kind. Om het probleem goed in kaart te brengen is in sommige gevallen een aanvullend onderzoek nodig.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek komt de logopedist met adviezen om de eet- en drinkgewoontes te verbeteren. We geven tips over de juiste eethouding en bekijken of de lepel en beker waarmee je kind eet en drinkt geschikt zijn. Met gerichte oefeningen helpen wij je kind met het aanleren van de juiste eet- en drinktechnieken. Denk hierbij aan goed kauwen en slikken.

Maak een afspraak in een van onze praktijken

Heeft jouw kind last van eet- en/of drinkproblemen? Raadpleeg dan eerst je (huis)arts zodat eventuele onderliggende problemen kunnen worden uitgesloten. Krijg je een verwijsbrief voor een preverbale logopedist? Maak dan een afspraak in een van onze praktijken of bel naar het algemene nummer: 073-6415673.