Drinkproblemen bij baby’s


Wanneer een baby moeite heeft met drinken

Om goed te kunnen drinken moeten baby’s controle hebben over de mondspieren. Tegelijkertijd moeten zij kunnen zuigen, slikken en ademhalen. Als uw kind problemen heeft met drinken uit de borst of fles, kan een preverbale logopedist helpen.

Wat zijn de gevolgen van drinkproblemen bij baby’s?

Drinkproblemen bij baby’s kunnen voor veel spanning zorgen. Je wilt natuurlijk dat je kindje voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Daarom is het belangrijk drinkproblemen bij baby’s vroeg te signaleren en tijdig aan de bel te trekken.

Baby’s die te vroeg geboren zijn, problemen met spierspanning hebben of wanneer er een anatomische afwijking in het mondgebied is (zoals een schisis), hebben een verhoogde kans op drinkproblemen.

Wat kan een logopedist voor jou betekenen?

Een gespecialiseerd logopedist observeert het drinkgedrag van je baby en de lichaamshouding tijdens het (geven van) de borst of fles. We onderzoeken onder meer of het kind voldoende spierspanning in de mond heeft en of het lukt om het zuigen en slikken met elkaar af te wisselen. Na het onderzoek geven we adviezen over de beste houding en technieken om te voeden. Ook bekijken we wat voor jouw kind de beste fles of speen is.

Maak een afspraak in een van onze praktijken

Heeft jouw kindje last van drinkproblemen? Raadpleeg dan eerst je huisarts of consultatiebureau-arts zodat eventuele onderliggende problemen kunnen worden uitgesloten. Krijg je een verwijsbrief voor een preverbale logopedist? Maak dan een afspraak in een van onze praktijken of bel naar het algemene nummer: 073-6415673.