Beroerte (CVA)


Wat is een beroerte?

Bij een beroerte gaat er iets mis in de bloedvaten van de hersenen. De medische term voor een beroerte is ‘Cerebro Vasculair Accident’ (CVA). Tijdens een beroerte krijgt een deel van de hersenen op dat moment geen of te weinig zuurstof. Hierdoor kun je plotseling klachten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verward praten, een scheve mond, afhangende ooghoek of de verlamming van een arm of been.

Wat zijn de gevolgen van een beroerte?

De klachten die optreden als gevolg van een beroerte kunnen zowel tijdelijk als blijvend zijn. In onze praktijk zien wij patiënten die moeite hebben met:

Wat kan een logopedist voor jou betekenen?

Een logopedist helpt bij het herstel na een beroerte en leert je omgaan met de nieuwe situatie. Op basis van de klachten en mogelijkheden van de patiënt wordt een behandelplan op maat gemaakt. We werken aan het verbeteren van alle bovenstaande ontstane problemen en begeleiden en instrueren de omgeving. Gezamenlijk wordt de therapie vormgegeven. De thuissituatie van groot belang als co-therapeut.  

Indien nodig adviseert en begeleidt onze logopedist ook bij het kiezen en aanvragen van een ondersteunend communicatiehulpmiddel

Maak een afspraak in een van onze praktijken

Heb jij of heeft iemand in jouw omgeving te maken gekregen met een beroerte (CVA)? Je kunt vrijblijvend een eerste afspraak maken op de locatie van jouw keuze of bellen naar het algemene nummer: 073-6415673.